Buskerud Næringsmegling

Tollbugata 52, 1284 m²

Drammen

Sentrumseiendom/forsamlingslokale på Strømsø i Drammen

Beskrivelse

BNM Realist Næringsmegling AS har fått i oppdrag å selge Tollbugata 52 av Drammen Røde Kors som ikke lenger er tilpasset deres behov. Eiendommen ligger sentralt på Strømsø ca. 10 minutters gange fra Drammen jernbanestasjon og Strømsø Torg. Selveiende tomt på 1040 kvm med portrom/gårdsplass. Bygningsmassen er på ca. 1284 kvm BTA og er innredet for drift av Røde Kors aktiviteter, herunder møte- og konferanseaktiviteter, kontorvirksomhet og drift av Røde Kors Hjelpekorps. Den eldste delen av bebyggelsen er antatt fra 1690-tallet, men er vesentlig ombygget, påbygget og restaurert. Bygningsmassen er registrert som kulturhus/forsamlingslokale og ligger i et område som er registret som kulturmiljø. Den eldste delen av bygningsmassen (mot Tollbugata) er SEFRAK-registrert og i verneklasse A. Sidebygget er oppført i 1983 og omfattes ikke av dette vernet.


Adkomst

Eiendommen ligger i et av Drammens mest historiske strøk hvor det er gjennomført en rekke tiltak de senere årene. I tillegg er området utpekt som satsningsområde for byutvikling de nærmeste årene. Det er få minutters gange til Drammen jernbanestasjon og til nye kontorbygg og hoteller.


Innhold

Den eldste delen av bebyggelsen er antatt oppført ca. 1690, men er senere ombygget. Sidebygget er oppført i 1983. Bebyggelsen er oppført i trekonstruksjoner på gråsteins/- betong grunnmur.

Hovedbygget inneholder:

Kjeller med trapperom/gang og lagerrom. Totalt ca. 55 kvm BTA.

1. etasje: gang/trapperom/vindfang, wc, 7 kontorer, kopirom, kjøkken, wc, gang, spiserom og  nødutgang/trapperom. Totalt ca. 212 kvm BTA.

2. etasje: Trapperom/gang, kott, garderobe, festsal, kjøkken, kjølerom, trapperom/gang, 3 wc og bod/lager. Totalt ca. 240 kvm BTA.

Loft: Lagringsplass. Totalt ca. 60 kvm BTA

Sidebygget inneholder:

Kjeller: Trapperom/gang og div. lagerrom med takhøyde på 2,2 meter. Totalt ca. 210 kvm BTA

1. etasje: Vindfang/trapperom, 4 garasjeplasser med takhøyde på 3,3 meter, lager/teknisk rom, gang, kjøkken med spiseplass, kontor, møterom og wc. Totalt ca. 252 kvm BTA.

2. etasje: 2 undervisningsrom, møterom, trapperom, ventilasjonsrom og 3 kontorer. Totalt ca. 252 kvm BTA.  

Bygningsmassen er i relativt god stand, men det må påregnes noe utvendig oppgradering.

Eiendommen ledigstilles i sin helhet ved salg.


Tomt og reguleringsforhold

1040kvm selveiertomt med adkomst fra Tollbugata vis a vis Gyldenløve Brygge. Portrom/gårdsplass med parkeringsarealer. Det er ikke registrert grunnforurensning i offentlige registre og tomtegrunnen antas å være løsmasser med sand/silt og leire.

Reguleringsforhold:

Eiendommen er uregulert, men er i kommuneplanens arealdel avsatt til kombinert formål/bybebyggelse. Bygningsmassen er registrert som kulturhus/forsamlingslokale og ligger i et område som er registret som kulturmiljø.


Ledig areal

Bruttoareal 1284 m²
Type Undervisning/Arrangement, Andre

Eiendomsinformasjon

Tollbugata 52, 3044 Drammen

Gnr 111
Bnr 602

Kontakt

Fredrik A. Haaning

Mobil +47 915 20 905
E-post fredrik@bnm.no

Saksnummer 191126746